پروبیوتیک ویژه میگو Bio-Aqua Pond V
بیماری AHPND یکی از مهم ترین عوامل تلفات میگو در سراسر جهان در سه سال گذشته بوده است. عامل این بیماری، باکتری ویبریو پاراهمولیتیکوس است. این باکتری گرم منفی، متحرک، بیهوازی اختیاری از خانوادهی Vibrionaceae است. این بیماری در تمامی آبزیان دریایی میتواند بیماریزا باشد و عامل تلفات در سراسر جهان است. مطالعات متعددی نشان داده است که استفاده از پروبیوتیکها، ریزجلبکها، باکتریوفاژها و بعضی عوامل گیاهی میتواند در کنترل این بیماری موثر باشد. مقادیر بالای ویبریو در استخرهای پرورشی آبزیان احتمال ابتلا به بیماریهای ویروسی همچون لکهی سفید را بالا میبرد.
فاکتورهایی همچون محیط نامساعد مانند کیفیت پایین آب و خاک، تجهیزات نامناسب تعویض و هوادهی آب در حجمهای بالا، استفاده از خوراک با کیفیت پایین و پروتئین ناکافی، تجمع لجن زیاد در کف استخر به علت هضم نامناسب غذا، افزایش دما و pH آب و وجود ویبریو در میکروفلور روده و آب استخر عوامل مستعدکنندهی بیماری و بالابرندهی تلفات هستند.
درمان قطعی بیماری، درمان آنتیبیوتیکی است. استفاده از آنتیبیوتیکها در آبزیان و علی الخصوص مزارع پرورش میگو به دلایلی همچون سختی استفاده (آنتیبیوتیک فقط در خوراک قابل استفاده است) و باقیماندهی آنتی بیوتیک که در صادرات مشکل ایجاد میکند، پرهزینه و غیرممکن است. همچنین ویبریو مقاومت آنتی بیوتیکی بالایی دارد و پیش از درمان، نیاز به آزمایش آنتی بیوگرام وجود دارد. به همین دلیل سیاست اصلی مزرعه داران باید پیشگیری و کنترل بیماری باشد. حفظ کیفیت آب مصرفی و کاهش عوامل استرسزا و بیماریزا مهم ترین راهکارهای کنترل بیماری هستند. طبق مطالعات متعدد، استفاده از عوامل بر پایهی فناوری زیستی (پروبیوتیکها، باکتریوفاژها، جلبکها و فیتوبیوتیکها) یکی از راههای کنترل بیماری است. استفاده از پروبیوتیکها در کنار راهکارهای مدیریتی حفظ کیفیت آب (مانند تعویض آب و هوادهی) به عنوان راهکاری ارزان و در دسترس در کاهش ابتلا به بیماری موثر است.
پروبیوتیکها میکروارگانیسمهای زندهای هستند که استفاده از آنها به مقدار مناسب میتواند برای میزبان اثرات سلامت بخش داشته باشد. مکمل پروبیوتیک Bio-Aqua® Pond V ترکیبی از ۵ سویه باکتریال است که بر اساس آزمایش های In Vitro و In Vivo برگزیده و بطور اختصاصی برای استفادهی مستقیم در استخرهای تولیدی میگو و با هدف پیشگیری از ابتلا به بیماری AHPND فرموله شده است.
شرایط تولید صنعتی پرورش میگو همچون تراکم بالا، استرسهای تولید و تغذیه، آلودگی آب، چالشهای مدیریتی و همه گیری بیماریهای عفونی موجب تضعیف سیستم ایمنی و برهمخوردن تعادل میکروبی دستگاه گوارش و در نتیجهی آن رشد و تولید میکروارگانیسمهای مضر و تولید سموم و متابولیتهای آسیبزا میشود. تغییرات در آب استخرهای پرورشی و افزایش متابولیتهایی همچون نیترات و مواد آلی نیز میتواند تاثیر منفی بر شرایط فوق داشته باشد. در نتیجهی چنین تغییراتی کاهش عملکرد و افزایش تلفات در استخرهای میگو مشاهده میشود. مکمل پروبیوتیکBio-Aqua® Pond V راه حلی است برای افزایش کیفیت آب استخرهای پرورشی میگو و کاهش عوامل بیماریزای آن.
ترکیب محصول:
• Bacillus licheniformis
• Bacillus subtilis
• Pediococcus acidilactici
• Lactobacillus acidophilus
• Enterococcus faecium
• Filler & Carrier: Calcium Carbonate
• Min. Count: 2×۱۰۹ CFU/g
شیوه عملکرد پروبیوتیکها در استخرهای پرورشی میگو:
تجزیه و تبدیل مواد آلی، پاکسازی پساب استخر: مواد آلی باقیماندهی غذا و دفعی آبزی، در کف استخر مجتمع شده و محلی برای رشد میکروارگانیسمهای پاتوژن میشوند، همچنین متابولیزاسیون این مواد باعث مصرف اکسیژن آب و کاهش اکسیژن محلول میشود. این مواد باعث افزایش رشد (بلوم بیش از حد) جلبکی میشوند که به نوبهی خود اکسیژن آب را کاهش داده و شرایط را برای رشد آبزی نامساعد میسازد. پروبیوتیکها در فرایند بیهوازی مواد آلی را مصرف و متابولیزه میکنند، از رشد پاتوژنها پیشگیری میکنند و شکوفایی جلبکی را نیز تنظیم میکنند؛ در نتیجه اکسیژن آب تثبیت میشود.
خنثی کردن اثر سموم، حذف عوامل استرسزا و سمی مانند نیتروژن (NH3,N2O,NO): پروبیوتیکها توانایی بالای در سمزدایی دارند و میتوانند انواع سموم قارچی (آفلاتوکسین، زایرلنون)، میکروبی (اندوتوکسین و لیپوپلی ساکارید و...)، شیمیایی و فلزات سنگین را متابولیزه و خنثی کنند. مواد نیتروژنه مانند آمونیاک نتیجهی متابولیسم پروتئین در بدن آبزی هستند و انباشته شدن آنها در محیط آب موجب آسیب به آبزی میشود. این سموم می توانند به سیستم تنفسی و ایمنی آسیب جدی واردکنند. پروبیوتیکها خصوصاً خانوادهی باسیلوس توانایی استفاده از منابع نیتروژن برای پروتئینسازی را دارند و باعث کاهش سموم نیتروژنه در آب میشوند.
حذف عوامل استرسزا و تقویت عملکرد سیستم ایمنی: استرس با تضعیف عملکرد سیستم ایمنی توانایی مقابله با بیماریها را کاهش میدهد. با توجه به این که سیستم ایمنی میگو حافظهی ضعیفی دارد، وجود پروبیوتیک ها به عنوان تقویت کنندهی سیستم ایمنی باعث آمادگی بالاتر سیستم ایمنی برای پاسخدهی به عوامل پاتوژن از جمله عوامل باکتریال و ویروسی میشود. به همین دلیل وجود پروبیوتیک در آب یا جیره ی غذایی باعث آمادگی بالاتر و بهبود عملکرد سیستم ایمنی در برابر عوامل بیماری زا می شود. در نتیجهی فرایندهای فوق، پروبیوتیک ها می توانند مولفه های کیفی آب را تثبیت و شرایط را برای بهره وری حداکثری استخرهای پرورشی آبزیان مهیا کنند.
فواید مصرف Bio-Aqua® Pond V در پرورش میگو
- کاهش امکان ابتلا به AHPND و ویبریوز
- کاهش نیاز استخرهای پرورشی به آهک، کودهای حیوانی و شیمیایی
- کاهش نیاز به تعویض آب استخر
- تنظیم PH آب استخر
- کاهش ترکیبات ازته در استخرهای ساکن
- کاهش تولید گاز های مضر (H2S، متان و ...)
- تنظیم شکوفایی جلبکی
- مهار میکروارگانیسم های بیماری زا (باکتری، ویروس و انگل)
- کاهش استرس و تلفات
- بهبود کیفیت لاشه
- بهبود کیفی رسوبات و لجن
- کاهش هزینه های مربوط به مصرف انرژی، آب و ...
- قابل استفاده در استخرهای ذخیره آب کشاورزی جهت پرورش آبزیان